Drømmesymbol Djævlen

drom-diabloDjævlen symboliserer noget der er faretruende, idet vi er ofte er vokset op med djævlen som skræmmebillede. Djævelen optræder gerne når du er klar til at tage kampen op med dit lavere emotionelle selv. Det kan virke voldsomt og overvældene at stå overfor – eller møde Djævlen i drømme, men faktisk er det et godt symbol, da man her får chancen for at rydde op i sine mere ”ondskabsfulde” sider.

Kiggede du djævlen i øjnene, symboliserer det at du er klar til at vedgå og erkende dine fejltrin, og dine “djævlske” sider, sider som vi alle besidder.

Hvis du løb fra Djævlen, symboliserer det, at du er bange for konfrontationer, at du ikke er klar til at se på dig selv og dine mindre heldige sider. Som modstykke til Gud, repræsenterer Djævlen det onde. Læg mærke til hvad “Djævlen” betyder i dit univers og i dine termer. Hvis du er opvokset i et kristet hjem, antyder drømmen skam.

Se også: Autoriteter | Dæmon | Helvede | OndskabParadis | Psykopat | Sindstilstande

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.