Drømmesymbol Dæmon

devil-33928_960_720Kvindelig dæmon
Dæmoner findes i os alle, vi har alle en dæmon inde i os. Drømmen kan handle om een af dem, nemlig jalousi, og refererer ofte til vores seksualitet. At have samleje med en dæmon eller en djævel, er et meget yndet filmtema, idet det vækker noget arketypisk i os. Både gys men også spænding. Se om du er parat til at møde dæmonen i dig selv, hvis du rent faktisk gjorde dette i drømme, så noter dig hvordan denne dæmon agerede. Var du frygtsom? Panikslagen? Drømmen henviser sandsynligvis til at forene dig med de dæmoner du har i dig, for først når du ser “dæmonen i øjnene, springer den væk”. Se efter andre symboler i drømmen, der kan hjælpe dig til en nærmere tolkning.

Dæmon, mandlig
Hvis du er kvinde der drømmer om en mandlig dæmon, er der tale om din seksualitet. Drømmen kan henvise til at du ønsker at have et mere inspirerende seksuelt forhold til din kæreste/partner. Men det kommer an på om du i drømmen var i stand til at face dæmonen, hvis du var meget bange, henviser drømmen måske mere til at du bør udvise forsigtighed i de forhold du kaster dig ind i.

Betegnelsen “incubus” dækker både en kvindelig og en mandlig “ånd”, som kan antage forskellige former, som kommer for at voldtage en kvinde, og derved skabe et dæmonbarn. Hvis du drømte, som kvinde, at du blev voldtaget er dette selvfølgelig en pinefuld drøm, og du bør se på om du har seksualangst, eller angst for en reel voldtægt i dit vågne liv.

Er du bange for at gå i mørket? Er du bange for at blive overfaldet? Du må tage stilling til dine angstrelaterede mønstre for at uddybe symbolet i denne drøm. Tænk på dine følelser da du vågnede? Var du angst? Og forblev denne angst hos dig dagen igennem?

Se også: Forfulgt | Kyskhed | Rædsel | Spøgelser | Overnaturligt | Ånd | Skytsånd

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.