Drømmesymbol Psykopat

dreams-psykoIgennem tiden har diagnosen haft forskellige navne, fx ”galskab”, “vrangforestillinger” og ”moralsk vanvid”. I dag siger amerikanerne ”sociopat” i stedet for psykopat, og bruger diagnosen ”antisocial personality disorder” (dyssocial personlighedsstruktur). Baggrunden for de nye betegnelser er dels, at ”psykopat” er blevet et ofte brugt skældsord, dels at definitionen på psykopaten hidtil fejlagtigt har fokuseret på individet selv og ikke har indeholdt psykopatens problemfyldte forhold til omgivelserne.

Og det er netop dette forhold som er interessant i forhold til at drømme om psykopater, eller at man i drømme opføre sig således at verden (og måske også ens vågne jeg) anser adfærden som værende psykopatisk. For det helt store spørgsmål er jo hvad der er normalt!

I forhold til at du drømmer om at andre er psykopater er dette sikkert din underbevidsthed som fortæller dig om at passe på. Psykopater er svære at læse, manipulerer med mennesker og føler absolut ingen skyld, når nogen lider på grund af dem. Så din underbevidsthed advare dig formentlig om at der er nogle som måske ikke vil dig det godt.

Det er dog mere interessant når du drømmer om selv at være psykopat, eller blive opfattet således af andre. At sejrherrerne skriver historien ved vi godt alle sammen og synes også det er helt okay for de var nogle værre nogle under apartheid styret i Sydafrika, Det Tredje Rige, Det tidligere Sovjetunionen, etc. etc. Men der er dog altid grund til at lave lidt fri selvstændig refleksion over hvem, hvad, hvordan og hvorfor – og sådanne reflektioner ender ikke altid med at være i overensstemmelse med hvad der historisk og kulturelt anses for sandhedsnormen der hvor man befinder sig.

Således anskuet kan din drøm om selv at være psykopat pege på dine inderste overbevisninger om hvad der egentlig er sandheden, hvad der egentlig bør anses som værende normalt og unormalt. Altså et opgør med den herskende moral, de regelsæt vi er underlagt økonomisk, lovmæssigt og moralsk.

Se også: Forfulgt | Rædsel | Spøgelser | Overnaturligt | Ånd | Skytsånd | Djævlen |  Grusomhed | Misbrug | Diktator | Oprører | Racist | Raseri | Sindsyge | Vrede

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.