Drømmesymbol Hund

dreams-hund

Hvis der optræder en hund i din drøm, vil det være et stærkt og kraftfuldt drømmesymbol, men det kommer selvfølgelig an på, hvordan du har det med hunde. Er du vild med hunde, hundehvalpe? Eller er du bange for hunde?

Det er vigtigt at se på hvilken rolle hunden spillede i din drøm. Hvis det var en bidsk vagthund, handler drømmen sandsynligvis om, at du har brug for mere beskyttelse end du er i stand til at give dig selv. Hvis hunden derimod var en førerhund, specielt trænet til blinde mennesker, symboliserer drømmen at du skal søge hjælp til at indse et problem i dit vågne liv, som du ellers lukker øjnene for. Hvis du rent faktisk er blind, og har en førerhund, kan drømmen være en dagsrest.

Hvis hunden optrådte som din kæledyr, kærlig og imødekommende, som menneskets bedste ven, handler drømmen om trøst og omsorg. Enten fordi du selv har brug for trøst eller en rækker ud efter din omsorg i dit vågne liv.

Kæledyr i drømme handler altid om nærhed og tryghed generelt betragtet. Find ud af hvilken rolle hunden indtog i din drøm, hviken hund der er tale om – og se om du kan kæde hundens egenskaber sammen med dine egne karaktertræk. Du vil sandsynlig blive overrasket.

Se også: Dyr | Ensomhed | Jagthund | Livvagt | Lænker | Løssluppenhed

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.