Drømmesymbol Jomfru

dreams-jomfru

Drømmer du om kyskhed siger drømmen sikkert noget om din holdning til sex, eller kommenterer den blot et problem, som du ikke rigtig forholder dig til? Måske føler du, at du skal holde dig fri, ikke blive indblandet. Drømme om at være jomfru peger mod det ubesmittede, om at være meget ren og uskyldig i sin optræden eller sit væsen også om fremtræden, karakter el.lign.

Drejer drømmen sig om den jomfruelige krop eller det jomfruelige sind? Og overfor hvem er det vigtigt at det er jomfrueligt, dig selv eller andre? I de fleste og især patriarkalske samfund har kvindelig kyskhed og jomfruelighed traditionelt været højt værdsat. Jomfruelighed har ofte været anset for en dyd, der viste renhed og fysisk selvkontrol.

Så drøm om fysisk at være jomfru, have sin mødom ubrudt, kan pege imod tanker om retfærdighed, kvindefrigørelse, ligestilling, defloration og lign. Det kan også pege hen imod problematikker omkring luder/madonna syndromet, altså mænds fantasi om sexpartnere og en kæreste. At de fleste mænd vil dyrke sex med den uartige pige, men være kæreste med den pæne.Men også kvinders balancering mellem både at skulle være ligeværdigt menneske, moder og seksualpartner. Sexdronning om natten, kontormus om dagen.

Det er et almindeligt mandligt problem at tilbede sin elskede på en aseksuel måde. Fysisk samvær synes umuligt. Manden begynder at frygte at han krænker kvinden ved at vise sine seksuelle følelser over for hende, og dette kan let udvikle sig til, at han kun kan udtrykke sin seksualitet overfor kvinder, som han ringagter. Drømmen kan således være en advarsel, hvis du ser den du elsker som jomfru.

Drøm om at være jomfru i betydningen uskyldsren i sind, tanker og handlemåde kan pege på en længsel efter oprigtighed og ærlighed. Jomfruen er enten dig selv, en du kender, eller en mere abstrakt religiøs eller spirituel figur. En ophøjet jomfru som fx Jomfru Maria, i en drøm er som oftest ikke en hentydning til fysisk jomfruelighed, men til intellektuel, åndelig eller følelsesmæssig uskyld.

Hvis en mand drømmer om Jomfru Maria siger drømmen sandsynligvis noget om forholdet til moderen omkring det at få et modent forhold til kvinder. Det kan også være at drømme om en jomfru, herunder eksempelvis Jomfru Maria siger noget om den kvindelige side af personligheden i kvinder såvel som i mænd.

Se også: Havfrue | Impotens | Kloster | Madonna | Menstruation | Nonne | Sex

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.