Drømmesymbol Sex

dreams-sex

Drømmen handler om hele omfanget af menneskets indre seksualitet, når den er forholdsvis fri for sociale begrænsninger. Jo mere man prøver at ignorere sin egen seksuelle natur og i vågenlivet undlader at lade denne livsimpuls få, hvad der tilkommer den, jo større er sandsynligheden for at man ser den oprullet for sig under søvnen. Seksualitet er det mest åbenbare visuelle billede på intens kærlighed, og eftersom drømmene hovedsageligt udtrykker sig visuelt, er det dette middel de bruger som udtryk for en længsel efter nærhed og forening med et andet menneske; eller endog længselen efter at blive forenet – blive et – med alt, hvad der ligger udenfor egoet.

Drømmen kan derfor henvise til et ønske hos dig om mere kærlighed og nærhed i dit liv, og måske befinder du dig i en situation hvor du følelsesmæssigt er forsømt. Den seksuelle akt indebærer en total forening, og drømmen kan henvise til en længsel efter integration af yin/yang siderne i dig selv. Læg mærke til andre symboler i drømmen, f.eks. hvem du havde sex med, hvor det fandt sted? Opnåede du orgasme, og hvilke farver indgik i drømmen. Forsøg at huske dine følelser da du vågnede.

Spørger du en psykolog, handler sexdrømme i virkeligheden kun sjældent om sex. Bevares, hvis du er topliderlig, er en fræk drøm et helt naturligt afløb for dine drifter. På et lidt dybere plan kan et drømmeknald også være et vink med en vognstang om, at du undertrykker din sexlyst eller har brug for kærlighed og omsorg. Men overordnet set handler sexdrømme ofte mere om forskellige sider af dig selv, og hvordan du accepterer dem og integrerer dem i din personlighed.

Den bedste til at tolke dine sexdrømme er hverken bøger eller eksperter, men dig selv – kun du kan nemlig mærke, hvilken følelse drømmen efterlod dig med, og du er også den eneste, der ved, hvad de forskellige elementer og personer i drømmen betyder for dig. Når du skal finde betydningen af et natligt sexeventyr, så spørg dig selv, hvad drømmen repræsenterer: Var det vigtige i drømmen, at du havde sex, og hvordan du havde det? Eller var det vigtige, hvem du havde sex med?

Du er utro i drømmen
Hvis du drømmer, at du har sex med en, der ikke er din kæreste, er det sandsynligvis bare en harmløs sexfantasi, men det kan også være et tegn på, at der er noget, der ikke fungerer i jeres forhold. Måske er du ikke tilfreds med jeres sexliv, og drømmen var en opfordring til at gøre noget ved det og spice jeres sexliv op. Eller måske viser drømmen, at du føler dig ensom og mangler opbakning i jeres forhold.

Din kæreste er dig utro i drømmen
Drømmer du, at din kæreste er dig utro, kan det handle om din egen usikkerhed og frygt for at blive forladt – enten af din kæreste eller af andre i dit liv. Det kan også handle om, at du føler dig taget for givet, og at du mangler opmærksomhed, eller at du ikke føler, at du lever op til andres forventninger til dig.

Sex med din ex i drømme
Det kan være foruroligende at vågne op finde ud af, at du i drømme har knaldet med en fra din fjerne fortid, men ro på – en enlig drøm om en ex er sikkert bare en fræk pause fra dit nuværende sexliv. Hvis du drømmer om en eks igen og igen, kan det være et tegn på, at du ikke er helt færdig med ham (hvilket IKKE er det samme som, at I skal finde sammen igen, men bare at du ikke er kommet over ham endnu). Drømme om exer kan også komme, når du befinder dig i en fase af dit liv, hvor du er på vej ind i nogle nye rammer og roller – et nyt forhold, et ægteskab, et nyt job – og så er drømmen din måde at vende tilbage til det velkendte.

Din ex kan dog også symbolisere ting, du savner i dit liv: En skolekæreste kan være et signal om, at du savner dit frie liv, fra før du slog dig ned med din kæreste – knaldede du en, du havde fantastisk og vild sex med, kan det betyde at du savner lidt mere spontanitet og spænding i dit romantiske liv.

Sex med en, du slet ikke tænder på
Knaldede du din hade-kollega eller din chef i drømme? En bekendt, du slet ikke tænder på? En kendt, du finder tåbelig eller direkte frastødende? Din far? Så se på, hvilke egenskaber den person har, eller spørg dig selv, hvorfor du blev tiltrukket af dem i drømme, for din partner symboliserer en side af dig selv, som du skal arbejde på at acceptere og integrere i din personlighed. Alternativt kan din drøm betyde, at du gerne vil have et bedre, tættere forhold til netop den person.

Sex med en kvinde
Bare fordi du drømmer, at du har sex med en kvinde, er du altså ikke lesbisk eller biseksuel – ja, du behøver slet ikke have lyst til sex med kvinder. Se i stedet på, hvilken følelse drømmen efterlod dig med. Sex med en kvinde kan betyde, at du ikke er i kontakt med dine feminine sider, eller at du har brug for at elske og acceptere dig selv. Drømmen kan også betyde, at du har behov for mere omsorg og følsomhed hos din partner. Var det vigtige sexen og ikke hvem, du havde den med? Så kan din drøm betyde, at du har lyst til at prøve noget nyt. Endelig kan det essentielle være, hvilken kvinde du havde sex med. Var det en nær veninde, en navnløs fremmed eller en kendis? Så spørg dig selv, hvad vedkommende betyder for dig – hun symboliserer en side af dig selv, du skal blive gode venner med.

Sex med en ukendt fremmed i drømme
Hvis det vigtige i drømmen er, at den fremmede ikke har noget ansigt, kan drømmen symbolisere, at der er visse af dine behov og ønsker, du ikke er parat til at konfrontere eller gøre noget ved lige nu; du beskytter dig selv. Er det vigtige den sex, du har, kan drømmen være et sted, hvor du kan komme i kontakt med de lyster, du har, som du ikke tør indvie din partner i af frygt for hans fordømmelse.

Sex i al offentlighed
Drømmer du, at du har sex midt på Rådhuspladsen, og at alle kigger på? Så er det måske fordi, du føler dig selvbevidst om noget. Hvis det handler om dit forhold, kan det være, at du er bekymret om, hvad andre tænker om din kæreste eller dit forhold. Drømmer du, at du har sex midt på Rådhuspladsen, og ikke en kæft bemærker det, kan det være, fordi du føler dig overset og mangler opmærksomhed. Men din drøm kan selvfølgelig også bare handle om, at du vitterligt fantaserer om at have sex, hvor du kan blive opdaget.

Onani
At drømme at du onanerer, repræsenterer dine uerkendte eller uudtalte seksuelle behov og ønsker. Det kan også indikere, at du er nødt til at tage dig af dig selv på en følelsesmæssig måde, der ikke nødvendigvis har noget med sex at gøre.

Sexorgie
Hvis du drømmer om at have sex med et hav af mænd, betyder det, at du har undertrykt visse lyster (der både kan være seksuelle eller ikke være det), som du har behov for at udtrykke. Du har så meget energi inden i, at du er nødt til at prøve noget nyt. Det kan også symbolisere, at du spreder dine kræfter over for mange områder, og du er nødt til at fokusere.

Se også: BigamiBiseksualitet | Casanova | Dopet | Dæmon | Erektion | Eskapisme | Ex-kæreste | Fallos | Forføre | Fortryllelse | Harem | Heks | Homoseksualitet | Impotens | Incest | JomfruKondom | Liderlig | Menstruation | Nøgen | Penis | Polygami | Prostitueret | Romantik | Sadomasochisme | Samleje | Seksualitet  | Seng | Sengekammerat | Skyldfølelse | Sæd | Voldtægt |  Yin og yang | Anima og Animus | UnderkastelseKærlighed

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.