Drømmesymbol Sadomasochisme

dreams-handjern-1

Sadomasochisme (S/M) er det at føle seksuel lyst og tilfredsstillelse ved skiftevis at påføre og modtage smerte og ydmygelse i seksuelle forhold. Sadisten og masochisten er nødvendige og ideelle seksualpartnere for hinanden, idet de har modsatte roller, som ikke kan realiseres uden den anden parts aktive eller passive medvirken.

De to parter er ligeværdige omend deres roller er modsat hinanden. Den ene part – sadisten, den dominante, hersker eller herskerinde – befaler og styre øjensynligt legen, akten, forløbet. Mens den anden part – masochisten – skal adlyde, skal tage imod ydmygelser, piskeslag og generelt udsættes for lidelse, smerte, underkastelse.

Omend dette oplæg således peger på at den ene part har kontrol magt over den anden part er der i bund og grund tale om en leg, hvor begge parter er lige magtfulde, manipulerende og dominerende.

At være sadomasochist er ganske lovlig, omend området dog stadig er tabu belagt og et ømtåleligt emne i den almene offentlighed. Psykologer og sexologer, der forholder sig positivt overfor sadomasochisme søger at forklare lysten til at udfolde sig således seksuelt ved at deltagerne igennem disse seksuelle skuespil, konfrontere deres indre dæmoner, som de så besejrer, medens orgasmerne ruller.

Fifty Shades of Grey” er en triologi om den unge litteraturstudenten Anastasia, som indleder et S/M forhold til den flotte, mystiske milliardær Christian Grey. Denne succes roman fremstiller sadomasochisme som værende positivt og spændende. De mindre positivt indstillede anføre at påførelse af smerte til sig selv eller andre er en uhensigtsmæssig udviklingsvej, og der i stedet burde rettes fokus mod de oplevelser der har fået personen til at have trang til at herske ubetinget over andre / blive udsat for ydmygelse og fysisk smerte.

I øvrigt behøver lysten til at pine sig selv, at påføres sig selv smerte, at være masochist – ikke nødvendigvis at være forbundet med noget seksuelt. Flagellant (af latin flagellare = “at piske”) er en betegnelse for personer, der piner sig selv – især ved piskning. Begrebet bruges især om kristne, der straffer sig selv for menneskets synder og foregik især i det 13. til det 15. århundrede. Formålet med at udsætte sig selv for pisk, smerte er i denne henseende en søgen efter at komme tættere på det guddommelige.

Drømmer du om sadomasochisme afhænger tolkningen dels af din egen indstilling overfor sadomasochisme, og dels om du i drømmen er sadist eller masochist. Ser du sadomasochisme som noget positivt kan drømmen pege på en lyst til at konfronter dine egne skyggesider. Dette især hvis du i drømmen spiller begge parter – hvilket kan tolkes som at forskellige dele af din personlighed står overfor hinanden. Du kan naturligvis også slet og ret kede dig rent seksuelt og drømmen åbner op for at du tillader dig selv at eksperimentere lidt mere, nedbryde nogle af dine egne seksuelle tabuer.

Se også: Lidelse | Pine | Pisk | Sex | Spanskrør | Tortur | Ydmyge

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.