Drømmesymbol Ydmyge

Drøm om ydmygelse, underkastelse

Drøm om at nogle ydmyger andre kan variere fra smådrilleri, over nederlag i diskussioner og forretninger, til mere ekstreme former for ydmygelse hvor man bliver fysisk og psykisk forulempet. At være ydmyg betyder at, man udviser ærbødighed, respekt, underkastelse, beskedenhed. At blive ydmyget betyder at nogen får dig til at føle dig underlegen eller mindre værd ved at behandle dig på en nedværdigende måde; jævnfør fornedre, krænke, drille, mobbe.

Oplever du i din drøm udstødelse af flokken, at blive mobbet af en gruppe, er der ikke nødvendigvis noget galt med dig. De spilleregler, som er i den pågældende gruppe, passer du bare ikke ind i – rockere, kunster, forfattere, socialister – verden er fyldt af grupperinger og fællesskabet, sammenholdet i grupperne opretholdes via normer om påklædning, talemåder, etc. Oplever du i drømmen at du bliver holdt ude fra en gruppe – som du måske allerede tilhører i dit vågne liv – kan det være en indikation fra dit ubevidste om at dette tilhørsforhold ikke er godt for dig.

Hvis det er dig selv som driller, mobber, latterliggøre, ydmyger andre peger dette på mindreværdskomplekser eller mangel på at kunne begår sig på anden vis. Drømmen er en opfordring til at du bliver mere nuanceret i din udtryksform. Kan du i drømmen rent faktisk godt lide at blive ydmyget ,eller finder tilfredsstillelse i at ydmyge andre så se “Sadomasochisme”.

Ydmygelse, latterliggørelse er mere rettet direkte mod din person – her er formålet at bringe dig ud af fatning, gøre dig svag, modløs, latterliggøre dig, således at det er nemt at tage noget fra dig – dit job, din partner, dine penge, plausibiliteten af dine holdninger, synspunkter. Der er altså tale om et direkte angreb mod din person. Nogen vil tage noget fra dig. Spørgsmålet er så hvad det er nogen vil tage fa dig i din drøm. De nærmere omstændigheder i drømmen giver dig ledespor til fortolkningen.

Se også: Fange | Flok | Håndjern | Janteloven | Hold |  Lidelse | Læder | Lænker |  Metaforer | MobbeNemesisPine | Pisk | Rocker | RustningSadomasochisme | SexSpanskrørTortur |  Triumf

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.