Drømmesymbol Tøj og beklædning

De beklædningsgenstande vi anser for almindelige og socialt acceptable er historisk og kulturelt betinget. I det gamle Kina var det fx ganske almindeligt at indsnævr fødderne mens man voksede op, da det blev anset for et skønhedsideal at have små fødder. Ligeledes med korsettet i Viktoriatiden. I mange kultruer er det stadig almindeligt at mænd bærer kjoler. Fx den den skotske kilt, eller de farvestrålende kjoler som ses båret af mænd i Afrika. Drømmer en mand eksempelvis om at gå i kjole er det en udpræget vestlig forestilling at dette indikere at han er i gang med at undersøge eller styrke sine feminine sider. Dette kan meget vel være forklaringen hvis der er tale om en mand fra den vestlige verden, men har man sine rødder andre steder fra, kan tolkningen være helt anderledes.

Ligeledes med brug af farver i beklædning. Disse er også kulturet betinget. I Afrika og Sydamerika bruger man ofte stærke neofarver. Hvid er en glædens farve i Vesten, mens hvid er en sorgens farve mange steder i Østen. Der er også forskelle i hvad man anser for “smart og rigtig” beklædning når vi bevæger os rundt i verden. I nogle kulturer går man meget ensartet klædt og nærmest i en form for uniform. I andre kulturer anses store frodige kvinder og fremhævelse af de kvindelige former som “rigtig og smuk” kropsbeklædning.

Det er således vigtig at du i din drømmetydning er opmærksom på din egen viden om disse forhold og dine egne præferencer for hvad der er “rigtigt og smukt”.

En drøm der fokuserer på tøjet, hvad enten det er dit eget eller en andens, vil som oftest handle om image, det ydre, prestige eller mangel herpå. Det kan naturligvis også være noget seksuelt; en stram bagdel, en tætsiddende bluse etc. Det vigtige i forhold til tolkningen er at tøjet er et symbol for noget andet, og det er dette andet, du skal finde ud af hvad er. Det gør du ved først at kigge på selve tøjet. Var det vigtigt i sig selv, eller var det der bare for at skjule noget. Hvis tøjets farve var meget fremtrædende kan dette være en vigtig nøgle til at åbne drømmen. Var tøjet en naturlig del af den som bar det, eller var det en rustning, en beskyttelse, noget der ikke passede til personen?

Se også: Bælte | Kjole | NøgenFarverJakkesæt | Habit | Handsker | Hat | Hjelm |  MaskeLomme |  Regnfrakke | Rustning |  Slips | Stryge | Strømper | Skjorte

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.