Drømmesymbol Kjole

dreams-kjole

De beklædningsgenstande vi anser for almindelige og socialt acceptable er historisk og kulturelt betinget. I det gamle Kina var det fx ganske almindeligt at indsnævr fødderne mens man voksede op, da det blev anset for et skønhedsideal at have små fødder. Ligeledes med korsettet i Viktoriatiden. I mange kultruer er det stadig almindeligt at mænd bærer kjoler. Fx den den skotske kilt, eller de farvestrålende kjoler som ses båret af mænd i Afrika.

Drømmer en mand eksempelvis om at gå i kjole er det en udpræget vestlig forestilling at dette indikere at han er i gang med at undersøge eller styrke sine feminine sider. Dette kan meget vel være forklaringen hvis der er tale om en mand fra den vestlige verden, men har man sine rødder andre steder fra, kan tolkningen være helt anderledes.

Generelt når kvinder drømmer om en kjole har den en særlig betydning. Hvis der er tale om en bryllupskjole peger dette hen imod noget med parforhold, at binde sig, erklære sin ærlighed. Men også hvis det blot er en pæn sommerkjole eller flot festkjole har kjolen som regel en bestemt betydning. Den indgår i en sammenhæng. Den er indkøbt til en bestemt anledning og denne baggrund er vigtig for tolkningen. Har du fx pludselig en kjole på i en sammenhæng hvor den ikke er “beregnet til oprindeligt” så er der i drømmen en sammenblanding af to situationer – og det er den røde tråd mellem disse to situationer som er roden til tydningen af din drøm.

Se også: Bælte | Kjole | Nøgen | Rustning | Farver | HabitJakkesæt | Handsker | Hat | HomoseksuelRegnfrakke | Slips | Stryge | Strømper | Skjorte | Tøj og beklædning

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.