Drømmesymbol Nøgen

Drøm om kroppen

At være nøgen er ganske naturligt. De fleste er nøgne, når de går i bad. Nogle er nøgne, når de sover. Børn elsker at være fri for tøj, når det ikke er praktisk eller behageligt. I det antikke Grækenland dyrkede man militær træning nøgen, hvor soldater kæmpede kun beskyttet af hjelm og skjold. Skikken spredtes til hele Grækenland, og når sportsfolk mødtes til de olympiske lege og andre lignende stævner, konkurrerede de ofte fuldkommen nøgne. Vi ser også et afslappet forhold til nøgenhed i mange antikke statuer af nøgne ynglinge og atleter. For de gamle grækere var den nøgne, ungdommelige, fysisk veludviklede mand indbegrebet af skønhed.

Kirkens syn på nøgenhed som noget syndigt trængte igennem da kristendommen bliver statsreligion i Romeriget under kejser Konstantin den Store (År 285-337). Herfra bliver nøgenhed mere tabuiseret. Og da vi når til Victoriatiden (1837-1901) er der meget strenge krav til korrekt social adfærd. Seksualitet og begær var tabubelagt og yderst tys tys. En modbevægelse opstår i 1960erne hvor paroler som fri kærlighed og nøgenhed leder an i ungdomsoprøret. Skønt naturisme og nudisme er udtryk for det samme og har samme betydning: nøgenkultur – opfattes nudisme ofte som nøgenhed i mere eller mindre seksuelle sammenhænge, hvorfor ordet naturisme ofte foretrækkes.

Drøm om at være nøgen har ofte ikke nogen seksuel betydning, men er udtryk for en lyst, et behov for at være fri, nedbryde nogle tabuer, vise sin ærlighed, være helt sig selv uden noget “påklistret” tøj, være blottet uden tildækning, være i forbindelse med naturen. At være nøgen er også en situation hvor alle er lige. Her optræder vi som vi er skabt. Her er social status ophævet. Her er vi alle sådan som vi er skabt. En drøm om nøgenhed kan således også pege imod tanker om klasseskel, gruppesammenhænge etc.

At være nøgen i en drøm er også en blottelse. Her er intet skjult. Intet pandser, ingen inddækning. Er du bange for at blive afsløret i noget? Bærer du på en hemmelighed?

At være ufrivillig nøgen i en drøm peger på blottelse og sårbarhed. Hvis du således drømmer om at du er ufrivillig nøgen i det offentlige rum, kan det dreje sig om at du er bange for at blive afsløret – har du en hemmelighed som du helst ikke ser opdages? Og i så fald hvem var det som i drømmen så dig være? Det kan måske give dig et fingerpeg om den nærmere betydning.

Se også: Maske | Kroppen | PanserTøj og beklædning

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.