Drømmesymbol Maske

Drøm om maske

Tildækningen, det at bære en maske, har helt sikkert en betydning. Hvem er det i drømmen som er tildækket, skjuler de sig, undgår de dig, undgår du dem? Hvad gemmer sig bag masken? Drømme hvor du har maske på, kan referere til din ærlighed i din optræden overfor andre mennesker i dit vågne liv. Dækker du dig til? Skjuler du din sande natur? Masker er et stærkt drømmesymbol, idet en maske har så mange funktioner og symboler i forskellige kulturer.

Det afhænger derfor primært af, hvordan du har det med masker. Rædselsvækkende eller frigørende?. Læg mærke til hvordan masken så ud? Hvad udtrykte den? Masker bruges også i teaterstykker, så måske ligger der et kreativt element i din drøm. Drømmen kan opfordre dig til at være mere synlig; altså lægge masken, men masken kan også beskytte dig. Læg mærke til dine følelser da du vågnede.

En maske kan også være et udtryk for en dualitet – to sider af samme sag.

Hvad havde størst betydning i drømmen? Man skelner mellem et karneval hvor det er løssluppenhed der er i fokus og så et maskerade bal hvor det er tildækningen, det at skjule sig bagved en maske, som er i fokus. Hvilken type drøm var din?

Et karneval og en maskeradefest har mange sammenfald som drømmesymbol. Der festes og man er glade, men man er udklædte. Det er altså ikke den spontane livsglæde vi ser udfoldet. Det er en planlagt og indpakket version. Måske har du mere fokus på overfladen, indpakningen af denne slags fester. Kort sagt er dine følelser i forbindelse med at se på, eller være en del af karnevallet, maskeradefesten vigtig for den videre tolkning.

Se også: Brasilien | Cirkus | Djævlen | Dæmon | Homoseksualitet | ImageKarnevalKosmetikLøssluppen | Maskeradefest | ParadeSex | Skuespil | Teater | Voodoo | Yin og yang

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.