Drømmesymbol Maskeradefest

Drøm om maske, maskerade, maskebal

Ved en maskerade fest er man udklædt og maskeret.  Bag udklædningen skjulte man sin  identitet og sociale rolle. Ved Reformationen søgte kirken at udrydde disse skikke. Karnevalet vendte dog fra 1600-t. tilbage til Norden i form af maskerader, der bl.a. var populære ved hoffet med forbillede i det berømte karneval i Venezia. Der var tale om en moderne, civiliseret byversion af karnevalet; man mødtes til te, musik, kortspil og dans og kunne evt. trække sig tilbage til små aftrædelsesrum.

Offentlige maskerader blev forbudt i Danmark fra 1724, men blev fra 1768 igen tilladt på Det Kgl. Teater og fra 1803 over hele landet. Maskerne faldt ved midnat, og herefter var der almindeligt bal. I dag kendes maskerade fest fra forskellige begivenheder hvor man udklæder sig – bla. fastelavn og Pride parade. Den berømte maskerade fest i Venedig finder stadig sted de sidste 10 dage op til askeonsdag.

Karneval i Venedig har rødder tilbage til det 11. århundrede. Allerede dengang var maskebal og maskerader meget populære og enorme summer bliver stadig spenderet på fester og kostbare kostumer. Hvert år har karnevalet et tema, som mange af kostumerne og udklædningerne er inspireret af.

I Venedig har man tradition for at bære maske under nogle af karnevallets arrangementer. Det gælder ikke mindst de private maskebal. Masker er en del af Venedigs historie, og under karnevalet kan de købes eller lejes i talrige boder i byen. De venetianske masker er meget elegante og klassiske og høre til et ægte karneval. Det og deres romantiske rødder er nok skyld i, at det er de masker, vi især forbinder med maskeballer.

Tolkning af din drøm om maskeradefest afhænger af hvad du foretog dig og hvordan du havde det hermed. Var det betydningsfuldt at man under en maskerade fest kan skjule sin identitet og sociale rolle? I så fald tyder dette på at noget er uafklaret, skjult, fordækt. Måske noget du selv er i gang med, måske nogle andre.

Se også: Brasilien | Cirkus | Djævlen | Dæmon | Homoseksualitet | ImageKarnevalKosmetikLøssluppenMaske | ParadeSex | Skuespil | Teater | Voodoo | Yin og yang

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.