Drømmesymbol Kroppen

Drøm om kroppen

Almindeligvis kan du kun huske detaljer fra dine drømme som er vigtige. Kan du derfor huske en krop har den en betydning for tolkningen. Ellers ville du ikke have lagt mærke til kroppen. Ansigtet, hovedet og munden kan i drømme udmærket optræde helt for sig selv. Så der er noget ved denne krop som er bemærkelsesværdig og vigtig ift det budskab drømmen har til dig. Kroppen kan naturligvis være sexet, den kan være tydelig overvægtig eller tydelig afkræftet. Huden kan afsløre sygdomstegn, lemmerne kan være bemærkelsesværdige korte eller lange.

Der er noget specielt ved den krop for ellers ville du ikke kunne huske den fra drømmen! Ergo skal du først og fremmest søge at genkalde dig hvad det var ved kroppen du lagde mest mærke til. Drømmen vil sandsynligvis opfordre dig til at tage vare på din egen krop, så se på hvilken tilstand kroppen var i – gammel, slidt, krumbøjet, syg eller sund og rask. Dette kan være vigtige meldinger til dig.

Den øverste del af kroppen: Sindet, karakterens åndelige aspekter. Den nederste del af kroppen: Instinkterne.  Højre side af kroppen: Den retskafne, moralske side af vedkommende person. Venstre side, omfattende venstre hånd, venstre fod etc.: De umoralske, laverestående, uudviklede aspekter af karakteren. Erstatning. En del af kroppen kan repræsentere en anden del: Som sædvanligt i drømme kan en betydningsfuld eller pinlig del repræsenteres af en mindre pinlig del. Ude af proportioner. Et voksent hoved på en barnekrop: En person, sandsynligvis drømmeren, som er moden, men ikke seksuelt moden.

Se også: Albue | Ansigt | Begær | Ben | Finger | Fødder | Hånd | Halt, at væreKropsbevægelser | Kropsfunktioner | Liderlig | Mave | Negl | Næse | NøgenRygrad | SygdommeTunge | Øjne | Øre

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.