Drømmesymbol Næse

Drøm om næse

Drøm om en stor næse peger på…. Rent faktisk kan man ikke sige specifikt at en drøm om en næse, hvad enten den så er stor, lille, grøn…jo måske grøn for det er meget usædvanligt, men ellers er det for unuanceret at sige at en drøm om en næse specifikt betyder det og det.

Næsen er vores lugtesans og den er temmelig vigtig. Med lugtesansen kan duftstoffers art bestemmes, og mængden vurderes, og den bruges (sammen med høre- og synssans) til at indhente informationer om det omgivende miljø. Lugtesansen er af særlig betydning for adfærd knyttet til føde- og væskeindtagelse, undgåelse af rovdyr og fx fordærvet føde samt socialadfærd, bl.a. partnervalg og seksualliv. Lugtesansen er fx vigtig for etablering af gensidig genkendelse mellem mor og det nyfødte barn.

At næsen har så fremtrædende plads i din drøm at du lægger mærke til den, tyder jo på at den har en betydning for tolkningen. Spørgsmålet er så i hvilken retning tolkningen skal vendes.

En skæv næse, en brækket næse er indikation på en slagsbror, en som har været i slagsmål og således en ballademager. En rød tud – medmindre det er rensdyret Rudolfs som hjælper julemanden med at finde vej – tyder på alkoholisme og således heller ikke et positivt tegn.

Det som sker i drømme er at din underbevidsthed kommer til orde. Det som du i det vågne liv ikke helt kan argumentere for, men som du dog har en form for fornemmelse for (din intuition) kommer i drømme til udtryk ved at din underbevidsthed prøver at give dig argumenter om at din fornemmelse er rigtig nok. Fx en fornemmelse for at en person er alkoholiker. Du kan ikke helt “bevise det”, men har det på fornemmelsen. Denne person vil fx optræde med en rød næse i din drøm.

Se også: Albue | Ansigt | Begær | Ben | Finger | Fødder | Hånd | Halt, at væreKropsbevægelser | Kropsfunktioner | LugtMave | Negl | Rygrad | SygdommeTunge | Øjne | Øre

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.