Drømmesymbol Negl

Drøm negl

Historisk set har rene og lange negle altid været anset som et statussymbol. De fattige, hårdtarbejdende havde nedslidte og beskidte negle, mens de mere fornemme som ikke beskæftigede sig med manuelt arbejde havde rene negle. De lange negle var også historisk set et statussymbol, da det er ganske besværligt at foretage sig almindelige gøremål med lange negle – at vaske op, vaske tøj, vaske barnet, pleje patienten, give indsprøjtning, etc.

– alt dette var de allerfineste i samfundet da også forskånet for og derfor havde fx de kinesiske hofdamer meget lange negle. Det er stadig almindeligt at rige mænd og kvinder i Kina har rigtig lange negle for at vise at de ikke behøver at udføre manuelt arbejde.

Senere blev lange negle et sexsymbol. I 1940 lavede filmstjernen Rita Hayworth ny mode, med sine lange røde negle og Elisabeth Arden lancerer en knaldrød neglelak. Herefter går det stærkt; neglelak findes hurtigt i mange forskellige farver, det at få lavet kunstige negle bliver almindeligt, og der opstår modefænomener som brug af sort neglelak, firkantede negle og påsætning af små forgyldte neglesmykker og similisten.

Lange lakerede og udsmykkede negle, anses stadig som luksus, smart og forførende sexet i visse kulturer. Den almene opfattelse i vesten er at for meget af det gode – altså overdreven lange negle og negle i for stærke kulører – er lavstatus, peger på dårlig smag og mere luder end madonna.

Med dette i mente kan du nemmere tyde din drøm om negle. At have knaldrør neglelak kan fx pege på lysten til at være forførende, sexet. At have nedslidte negle kan fx pege på at du er hårdt spændt for, at der tæres på dine ressourcer. Foruden at være status- og sexsymbol kan negle også pege på aggressivitet, evnen til at forsvare sig. Vise kløer, være klar til at folde kløerne ud.

Se også: Albue | Ansigt | Begær | Ben | Finger | Fødder | Hånd | Halt, at være | ImageKroppen | Kropsbevægelser | Kropsfunktioner | Liderlig | Mave | NæseRygrad | SygdommeTunge | Øjne | Øre

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.