Drømmesymbol Begær

drom-begaerHvis du havde en affære i drømmen, skal du lægge mærke til om den gav anledning til skyldfølelse eller nydelse. Det kan være en henvisning til at du har brug for at blive beundret eller begæret – men det kan også symbolisere at du ganske enkelt trænger til spænding og fornyelse. Drømmen kan også henvise til at du har brug for frihed, trænger til at sprænge fastlagte rammer – eller er på vej ud af dit parforhold.

Når du begære nogen eller noget i drømme er tolkningen ret ligetil. Du vil gerne have noget de har eller repræsentere. Drømmer du om at have sex med en person kan det meget vel være at dette blot er et udtryk for at du rigtig gerne vil have sex med vedkommende. Hvis den anden person er fy-fy af en eller anden årsag – du er i familie med personen, personen er din bedste vens veninde, eller lign. – vil dine lyster som regel ikke være socialt acceptable og du vil lægge låg herpå, men de vil så komme frem i drømme. Jo mere tabu, jo mere sløret vil drømmen være.

Drømmer du om at have sex med det samme køn – og du ikke har denne seksuelle orientering i dit vågne liv – er dette begær et udtryk for at du gerne vil have noget som vedkommende har, eller repræsentere.

Se også: Affære | Liderlig | Sex | Utroskab

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.