Drømmesymbol Triumf

En triumf er større end en sejr og har noget hoverende forbundet til sig. Oprindelsen er da også fra latin triumphus “triumf, feltherres indtog i Rom”, altså en stor sejr eller succes, hvor man triumferende kører igennem gaderne og fremviser de slagne fjender i bure, latterliggøre og nedværdiger dem som man har vundet over. Formentlig er drøm om triumf en opmuntrende drøm hvor du oplevede en stor sejr. Men der ligger også aspektet at fremvisning af fjendens deroute er en vigtig del af fejringen. Så hvad sejrede du? Og hvad er det for en fjende du stolt fremviser er slået? Fjenden er måske sider af din personlighed som du kæmper med?

At være på et triumftog betyder at man er på rejse eller færd hvor man modtages festligt og hyldes pga. en stor sejr eller præstation eller i kraft af sin popularitet eller berømmelse; succesfuld eller sejrrig fremfærd. Synes du ikke at du bliver værdsat nok, mangler du beundring, anerkendelse?

I gamle dage elskede befolkningen triumftog da det medførte fest, uddeling af gratis mad og drikke, underholdning i stride strømme – man var tvangsindlagt til at hylde det som var anledning til triumftoget hvis man ville deltage i festen, selvom man ikke synes der var noget synderligt at fejre, at den triumferende burde hyldes. Føler du dig tvangsindlagt til at hylde nogen eller noget som du egentlig ikke synes fortjener hyldest?

Se venligst: EmblemMedalje | Præmie | Forfremmelse | Udmærkelse | Uniform | Identitet | Ris og ros | Triumf | Spotlight

Se også: Janteloven / Nemesis / Sejr / Succes

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.