Drømmesymbol Identitet

dreams-identitet-1

Drømme er sjove ved at du her ofte skifter identitet. Ja faktisk optræder du i drømme ofte som alle andre end lige netop dig selv – du skifter identitet alt efter hvad det er din underbevidsthed vil fortælle dig, og optræder derfor i det ene øjeblik som en japansk kamikaze pilot, og i næste øjeblik som noget helt andet.

Din identitet er helt grundlæggende et spørgsmål om hvem du er, hvad er dit formål her i livet. Altså et ret stort spørgsmål og basalt set hvad dine drømme forsøger at give dig svar på. Sekundært hænger din identitet meget sammen med et sted at høre til. Den rette hylde for dig, samhørsforhold. Drømmer du derfor om at have en stærk nationalfølelse, at føler din identitet er knyttet til at være fx brasilianer eller japaner har det noget at gøre med at du identificere dig med og føler dig hjemme i forhold til noget du forbinder med disse nationaliteter.

Hvis du mistede din identitet i drømmen, kan det være meget foruroligende, men det hænger sikkert sammen med, hvordan du i vågen tilstand opfatter din individualitet: Føler du dig usikker på, hvem du egentlig er og hvad du egentlig står for? Drømmen vil snarere være rent følelsesmæssig end egentlig fortællende. Drømmen kan fortælle dig at din iver for at realisere dig selv lykkedes for dig, og giver dig den identitet du måske har savnet.

Men symbolet identitet er komplekst at analysere, så forsøg at huske andre symboler i drømmen, og kæd dem sammen for at opnå den rette tolkning.

Se også: Detektiv | Dobbeltgænger | DubleantMor | Far | Bedsteforældre  | Bror | Datter |  Tvilling | Image | Jøde | Gruppe | NavnStamme fra | Lande | Byer | Sprog | Grænser | Pas

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.