Drømmesymbol Far

dreams-farNår du drømmer om din far må man først se på hvad din far i det virkelige liv betyder for dig. Desuden må man se på dit forhold til autoriteter. På et plan kan drømmen tages som et faderligt råd. På et andet plan kan drømmen referere til den mandlige side af din personlighed der opfordre dig til at være mere selvhævdende.

Drømme om din far vil altid også have et element af din familie, din knytning til denne og især din far. Så se på om du i dit vågne liv ser op til din far, eller om han svigter dig. Hvordan optrådte han i drømmen. Hvis der ikke var nogen kraft i din far, antyder drømmen måske en ubevidst søgen efter en faderfigur. Hvis din far var meget streng, kunne drømmen måske handle om at du efterligner ham i dit forhold til dine egne børn.

Ofte gentager vi vores forældres mønster, når vi selv får børn, og ofte giver det anledning til ærgergelse. Dette er et psykologisk kringelsprog, så du må virkelig gå ind og se hvad denne drøm betyder. Har din far nogen sinde gjort dig ondt? Svigtet dig. Se på dine følelser omkring din far både i din drøm, men også i virkelighede, og sammenstil så disse følelser. Tænk også på hvordan du føler når du vågner. Var du ked af det? Følte du dig svigtet? Eller har du et stærkt bånd til din far i dit vågne liv, som du glædede dig over i drømmen.

Hvis du til gengæld mistede din far i drømmen, kan den henvise til en autoritet i dig selv der er ved at uddø, eller den kan henvise til at du er ved at miste fodfæstet i forbindelse med dine børn, eller dit arbejde/position. Drømmen vil refererer til din familie, så måske skal du tage et nærmere kig på hvordan din familiestruktur er sammensat.

Se også: Mor | Bedsteforældre  | Bror | Datter |  Tvilling | Identitet | Gruppe |  Autoriteter | Familie | Kærlighed

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.