Drømmesymbol Familie

dreams-familieFamilien er de personer vi alle på en eller anden måde er tættest på følelsesmæssigt igennem mange år. Derfor ophobes mange emotioner og skygger netop omkring disse personer. Far og mor repræsenterer de to store arketyper omkring autoritet, henholdsvis den mandlige handlekraftige og den kvindelige følelsesmæssige, som vi alle på et eller andet tidspunkt skal have integreret i os selv for at blive modne, selvstændige og voksne mennesker. Søskende, alt efter position i søskendeflokken og deres køn, har af forskellige grunde afgørende indflydelse på os selv og vores selvopfattelse.

Som ved alle de andre drømmesymboler vil hver enkelt have sin egne associationer til ordet familie. Nogle forbinder familie med varme, komme hinanden ved, noget trygt, kærlighed, ømhed, hygge – mens andre forbinder familie med bitterhed, fjendskab, had, konkurrence, jalousi etc.

Overvej om hovedvægten i drømmen egentlig lå på din egen personlighed. Om de forskellige familiemedlemmer, måske lettere karikerede, var projektioner af dig selv. Erkendelse af træk eller karakteregenskaber, der er lige så meget en del af dig, som du er en del af familien, vil hjælpe dig til at bekæmpe dem eller ændre dem.

Se på jeres relationer i det virkelige liv? Savner du mere kontakt til din familie? Har du kappet forbindelsen, den virkelige emotionelle til dine forældre? Og hvilket forhold har du til dem i dag? Dominerede de dig i drømmen? Hvis dette er tilfældet, opfrodrer drømmen dig til at frigøre dig fra bånd, der på en eller anden måde binder dig, og det kan ligeså godt være til din eventuelle partner. Tænk på dine følelser når du vågner? Og tænk også nøje dit forhold til din familie igennem – det forhold I har i dit vågne liv.

Drømmer du om fjerne slægtninge repræsenterer de ofte karaktertræk du er mere eller mindre stolt af. Ofte er man sammen med fjerne slægtning ved højtider, begravelser, brylluper og lignende. Slægtning er en gruppe mennesker man er forbundet med, men som man ofte ikke dele meget hverdag sammen med. Hvordan har du med tanken om næste gang du skal være sammen med din familie, dine slætgning; glæder du dig til dette, eller er det noget du godt kunne undvære? Er der en hændelse i den nærmeste fremtid, du ser frem til eller frygter? Og i så fald hvordan kan du så bedst forberede dig hertil?

Se også: Mor | Far | Bedsteforældre  | Bror | Datter |  Tvilling | Identitet | Gruppe  | Forældre | Ensomhed | Familie | Omfavnelse | Barndom

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.