Drømmesymbol Ris og ros

Ris og ros (Anerkendelse og kritik)

I drømme er det ofte enten/eller. Enten får du overdådig ros, sættes op på en piedestal, beundres, behandles kongeligt og med den yderste respekt. Får måske ligefrem en medalje, en hædersparade, bliver adlet og får opført en statue af dig selv midt på torvet – eller også så mødes du af kritik og nedgørelse fra alt og alle, udelukkelse, bliver behandlet som om at du havde pest eller det som var værre. Ligeledes med hvordan du i drømme selv uddeler anerkendelse og kritik. Her er fronterne også tit kridtet tydeligt op. Dette skyldes at drømmene har et budskab til dig. Og derfor bliver tingene sat lidt på spidsen. Det er således ikke udtryk for dine inderste tanker når du i drømme opdeler alting på denne måde, men mere et udtryk for at der ligger et budskab som drømmen gerne vil tydeliggøre.

Modtager du i din drøm hæder, rosende omtale, en udnævnelse og lign. kan det være være en opmuntring til at du bliver opmærksom på hvilken ros du egentlig fortjener. Læg godt mærke til hvilken form for ros der blev tildelt. Drømmer du at du bliver indstillet til en pris er dette således tegn på at drømmen roser dig for noget du har gjort eller opnået. Men hvis du bare kiggede på at en anden modtog ros, anerkendelse, er du måske misundelig over hvad en anden har opnået, og så kunne drømmen være en opfordring til at gøre dig mere umage og gå frem med større beslutsomhed, målrettethed.

Er du i drømmen skuffet over dig selv, måske ligefrem i sådan en grad at du laver skamfering på dig selv, basker dit hoved ind i en mur eller på anden måde gør skade på dig selv, peger drømmen på at dine ambitioner er for ambitiøse, at du ikke lever op til dine egne forventninger, idealer. Måske er dette rigtigt! Måske kunne du godt tage dig lidt mere sammen? Det ved kun du inderst inde. Det kan dog også være at du straffer dig selv unødigt, er for hård imod dig selv. Andre mennesker viser dig oftest kun deres bedste side. Altså kunne drømmen også være en opfordring til at du elsker dig selv for hvad du er, lige nu, sådan som du er med din vægt, din økonomi, din næse, eller hvad du nu end kunne synes er forkert ved dig. Det er kun dig som synes det er forkert. Universet elsker dig netop fordi du er dig.

Se venligst: EmblemMedalje | Præmie | Forfremmelse | Udmærkelse | Uniform | Identitet | Ris og ros | Triumf | Spotlight

Se også: Banket / Beundring / Bifald | Følelser / Hold / Hæder / Klapsavler / Krybe / Ligegyldighed / Medalje / Mobning (Sladder) / Skuffelse / Skyldfølelse / Smil / Yin og yang

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.