Drømmesymbol Fallos

dreams-fallosEt fallossymbol er er et udtryk der bruges om det mandlige kønsorgan. Udtrykket bruges ofte i forbindelse med analyser bygget på Freuds teorier: Fallosformede objekter er at betragte som fallossymboler og dermed også som seksuelle. Alt som minder om det mandlige kønsorgan er fallos. Især hvis dette er i færd med at trænge igennem noget andet. Eksempeler; en raket, en høj søjle, en banan, et tog der kører ind i en tunnel etc.

At se en egentlig penis i en drøm er ret sjældent. Den optræder langt oftere i en fallisk form. Det direkte billede af en penis er et stærkt drømmesymbol og giver det anledning til frygt eller afsky, bør du nok overveje din generelle holdning til seksualitet og måsle tale med en terapeut.

Freud havde en tilbøjelighed til at betragte alle aflange genstande som fallossymboler og alle hule genstande som vaginalsymboler. Freud nuancerede i sin alderdom sine teorier, men fraveg dog aldrig sine grundlæggende antagelser omkring at vi i drømme ofte ser genstande, der er “acceptable” symboler for vores underbevidstheds tanker omkring det mandlige/kvindlige kønsorgan, seksuelle handlinger.

Se også:  Nøgen | Samleje | Sex | Penis | Kondom| Sæd Boldtræ | Erektion | Fyrtårn | Impotens | MastNål | Raket

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.