Drømmesymbol Nål

dreams-nal

At blive stukket med en nål i en drøm kan være en advarsel eller en seksuel hentydning. En nål kan være et fallisk symbol, fordi den gennemtrænger stoffet. Hvis du stak fingeren i drømmen kunne det så referere til et latent ønske om at optræde mere seksuelt løssluppen? At blive stukket med en nål kan dog også være en advarsel. Det gør ondt og man bliver overrasket, altså tiltrækker det din opmærksomhed og alt der tiltrækker din opmærksomhed i drømme er værd at forholde sig til.

Hvis det var en advarsel at blive stukket med en nål hvad var så situationen? Kom der nogen ind af døren i samme øjeblik som du stak dig selv i fingeren? Hvad var situationen da du stak dig selv med nålen? Hvem var omkring dig, hvad talte I om?

At være angst for at blive stukket i en drøm kan være meget reel. Nogle har allergi og et stik fra fx en bi kan fremkalde alvorlig reaktioner. Og at blive stukket med en inficeret nål kan resultere i de skrækkeligste sygdomme. Narkomaner bruger nåle og associationen til denne afhængighed er ikke rar. I den henseende er drømmen også en advarsel. Du skal passe på ikke at blive stukket. Du skal passe på dig selv.

Angst for nåle og skarpe genstande kan i drømme være en beskyttelse. Hvis du fx bliver gravid eller skal rejse til udlandet skal du vaccineres. At du er bange for nåle i din drøm kan være et symbol på at du egentlig er bange for fx at blive gravid eller rejse til udlandet.

En nål bruges til at sy; er der noget du skal have lappet sammen? Den berømte nål i høststakken er symbol på at noget er overordentlig svær at finde.

Se også: Ambulance | BierFallos | IndsprøjteMedicin | StikSyning | Vaccination

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.