Drømmesymbol Heks

dreams-heks-1

Heksen optræder oftest i myter og eventyr – men optræder også i Jungs kollektivt ubevidste. Heksen repræsenterer en del af barndommens verden og spriner undertiden over i en voksnes drømmeverden sammen md f.eks. kæmper og uhyrer. Heksen er identifikationen på det rædsomme, den kvinde der spiser børn, den kvinde ingen rigtig forstår summen af.

Heksen som væsen optræder ofte i børns drømme og vil der repræsentere angst! Du må se på om der er sider i dig der er angstfulde, hvis du er forældre til et barn der drømmer om heksen, kan det være et udtryk for – enten en dagsrest ved f.eks. et eventyr, men det kan også handle og en dybereliggende og udefinerbar angst. Så som forældre, der lytter til barnet, vil det være godt at opfordre barnet til at fortællle mere om drømmen.

Hvis du som voksen drømmer om heksen, kan det antyde at der er en menneske i dit vågne liv som virker skræmmende på dig, – og da er det en god ide, at “se trolden i øjnene – så springer den væk” – altså omsagt, afmystificere heksen, og gå ind i hvad den repræsenterer for netop dig! Der kan være en symbolsk forbindelse mellem heksen og seksualitet – heksekunst, magien – og det erotiske liv. Se på de andre symboler i drømmen, hvordan heksen optrådte overfor dig, og hvilke følelser denne drøm afstedkom.

Se også: BønEngel I Skytsånd | Kors | Kristus | Buddha | Kirke | Overnaturligt | Spå | Totemdyr | Vejleder | Ønskeopfyldelse | Eventyr | Havfrue | Krøbling | Prins & Prinsesse

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.