Drømmesymbol Jesus

dreams-jesus-1

Når Jesus Kristus optræder i vores drømme, er det ofte din underbevidsthed der gør opmærksom på, at du ønsker det perfekte, det fejlfrie, det hædersbetonede. Kristus repræsenterer ofte “Det fuldkommen menneske”, gennem hvem individet kan finde det udødelige, det overlegne, i sig selv. Hvis det er den lidende Kristus, der skildres: Kan drømmen tolkes som en forløsning gennem lidelse; det selviske og krævende ego underkaster sig frivilligt offeret, dør og genfødes som individets sande Selv. Drømmen kan antyde, at du fornægter eller forsømmer at integrere dette ideal i dit liv.

Når vi generelt drømmer om berømte personligheder er dette et udtryk for at vi gerne vil være lige som dem, have noget som de har; penge, overskud, charme, sex, overskud, frihed – vi vil gerne forbindes med det, som vi forbinder med den pågældende person.

Så din drøm om Jesus er meget påvirket af hvorledes du opfatter Jesus. Ser du ham som en frelser, der døde på korset for vores skyld, altså en martyr, og spiller du selv martyrrollen i dit eget liv? Eller ser du Jesus som et ophøjet idealbillede i stil med Buddha, der repræsentere idealer du tilstræber i dit eget liv, fx tilgivelse og menneskeligt overskud?

Måske du ser Jesus som autoriteten, der på samme måde som andre faderfigurer i dine drømme, fortæller hvad der er rigtigt og forkert? Og i så fald hvad var det som Jesus i din drøm fortalte var rigtigt og forkert? Der er flere symbolikker i “Jesus Kristus”, idet der er flere opfattelser af ham. Find dit eget forhold til Kristus og forsøg også at finde andre symboler der kan være væsentlige for tolkningen af denne drøm. Læg også mærke til dine følelser da du vågnede – var du ærefrygtig, ydmyg, bedende, spottende?

Se også: Berømte personligheder | Buddha | Kors | Kristendom | Gud

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.