Drømmesymbol Buddha

drom-buddhaDrømme om Buddha har mange aspekter alt efter hvilket forhold du har til buddhismen, og din religion. Derfor er det vigtigt at gøre dig dette klart, før du tolker en drøm hvor Buddha optræder. Men drømmen kan symboliser, at du har brug for at søge viden og visdom, indsigt og er klar til at give afkald på materielle goder, for at søge fuldbyrdelse af din egen sjæl og din skæbne.

Buddha kan også repræsentere en person i dit vågne liv som du beundrer, et menneske som besidder indsigt og visdom, egenskaber som du selv ønsker at opnå. Måske forsøger din underbevidsthed at fortælle dig, at visdommen og sandheden findes inde i dig selv, men personificeres ofte af en ydre manifestation – f.eks. en guru, Kristus eller Buddha.

Buddhismen forbindes med noget positivt i Vesten; fred, harmoni, autenticitet, visdom, spiritualitet. Eksiltibetaneren Dalai Lama har spillet en vigtig rolle for at udbrede buddhismen på verdensplan. Og sympati med Dalai Lama og støtte til hans budskaber kan være medvirkende til din drøm om Buddha, buddhismen.

Buddhisme benyttes som et ikon for wellness i damebladene, et instrument til selvudvikling hos terapeuterne, en vejviser for mindfulness-markedet, et godt brand i markedsføringen. Buddhisme signalerer overskud og overbærenhed. Måske du blot har et ønske om at vi alle sammen var lidt sødere ved hinanden og naturen og derfor bruger Buddha i din drøm?

Se også: Kristus | Guder | Engle | Bøn

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.