Drømmesymbol Gud

Symbolets tolkning kommer helt an på hvordan du opfatter Gud. Hvis Gud viser sig i din drøm, er det et helt subjektivt symbol. Det kan afsløre din sande tro, dit sande syn på “skaberen”, eller den skabende kraft. Drømmen er ikke nødvendigvis religiøs, men kan symbolisere en side i dig der længes efter at læne dig op ad en tro/skaber, noget der er større end dig selv.

Den undertrykkende side af dig selv kan træde mere frem og tydeliggøre for dig dine egne begrænsninger, dine indre love og dit moralkodeks. Drømmen kan også relatere til din far, en faderfigur eller til en guru du har i det vågne liv. Men der kan også være tale om stormfulde konflikter, der kræver en hurtig løsning. Hvis du får en serie af lignende symboler i drømmene, vil det bekræfte hvad en så stærk symbolik forsøger at sige til dig på et dybt plan.

Hvis vi træder lidt udenfor den tolkning, kan drømmen også henvise til et andet menneske der “spiller gud”, der uafladeligt taler til dig om ændringer du bør foretage dig, kritiserer dig eller forholder sig dogmatisk til dig. Men drømmen kan også vise at der er et kærligt menneske, der søger at opnå din opmærksomhed. Så, som du kan se er der mange aspekter af sådan en drøm, hvorfor vi opfordrer dig til at se nærmere på de andre symboler i drømmen og især lægge mærke til dine følelser da du vågnede. Var du ærefrygtig, nedladende, – husker du hvad Gud eventuelt talte til dig? Tegn eventuelt din Gud, så er der mulighed for at få forbindelse til drømmen.

Se også: Helvede | Identitet | Kirke | Magt | Skytsånd | Stigmata | Åbenbaring | Ånd

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.