Drømmesymbol Ko og køer

dreams-dyr-ko

Som det er tilfældet med alle dyr i drømme er tolkningen at dette formentlig har noget med instinkt at gøre. Ko og køer er ofte et symbol på moderskab eller moderinstinkter. Handler drømmen om dit forhold til din mor?

Var der tale om en tyr er det instinkt om vrede, aggressivitet, som drømme handler om. Var du selv tyren? Indestængt vrede. Eller overværede du en tyrefægtning og så en beundringsværdig tyr, langsomt men sikkert går sin undergang i møde? Tolkningen er så at noget eller nogen du beundre er i fare, i gang med at grave deres egen grav, og du bør måske advare dem herom?

Alt du oplever i drømme tolkes først og fremmest ud fra hvilke relationer, tanker og følelser du har i forhold til det du støder på i dine drømme. Du skal således ved tolkning af et dyr i dine drømme tage udgangspunkt i hvad dit forhold er til det pågældende dyr. Har du således oplevet at dyr gik midt på vejen, at en hellig ko spærrede for trafikken eller har du anden oplevelse – måske en person, et sted – du først og fremmest forbinder med en ko, så er dette udgangspunktet for tolkning af din drøm om en ko.

Se også: Dyr | Kvæg |  Mælk | Pløje

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.