Drømmesymbol Landskab

Drøm om landskab

Vær opmærksom på at alt i landskabet er dig. Forskellige sider af din personlighed, dine følelser, din energi på forskellige plan, dine ønsker og drømme. Kig eventuel overordnet på landskabet som helhed. Var det frodigt, eller var det en ørken, stenet og udtørret. Der findes helt sikkert enten en fysisk eller en psykisk parallel: trænger du til at komme i form, gøre mere ved dit udseende, tabe dig – eller er der områder i dit liv som bare er helt på toppen lige nu, fyldte med overskud og glæde.

Landskaber i drømme består af en hel masse drømmesymboler, der tilsammen danner det rum, det landskab vi i drømmen befinder os i. Dette kan være meget forvirrende. I drømmelandskaber ser vi smeltende ure, flyvende tigre, køer med meget lange tynde ben etc. Det som er vigtigt i tolkningen af landskabers betydning, er de drømmesymboler der står ud. Det som du lægger specielt mærke til – eller som kræver din opmærksomhed.

Den måde du bevæger dig igennem landskabet er betydningsfuld for tolkningen. Går du målbevidst igennem landskabet, bevæger du dig fra en type landskab til et andet. Løber du igennem landskabet så spørg dig selv om du flygter fra noget, eller om du løber hen imod noget. Føler du at tiden er knap, at livet er ved at løbe fra dig? Sad du fast i landskabet ved eksempelvis at være viklet ind i nogle grene, eller ved at sidde fast i en sump, er det en tydelig reference til en situation, du ikke kan se nogen løsning på.

For nærmere analyse af landskabet se de enkelte drømmesymboler, der optræder i landskabet. Eller de handlinger du gør i landskabet.

Se også: Barriere | BjergeBakke | Balancere | Havet | Hule |  Klatre | Klippe | Kløft | Marker | Reb og tovværk  | Vejrforhold | Ørken

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.