Drømmesymbol Monument

Drøm om monument

Et monument er en statue, skulptur, bygning mv. der er opført til minde om en vigtig historisk begivenhed eller person. Det er således vigtig at du er opmærksom på hvad det er et monument over, du har set i din drøm; din ungdom, fordums glans, en tidligere kærlighed, eller hvad? Endvidere er det vigtig at du tænker over hvad du gjorde ved monumentet. Lagde du blomster, besteg du monumentet, kan det tænkes at din drøm opfordrer dig til at komme videre og fremad?

Følte du noget overfor monumentet? Stod det i vejen for din rute, var der en hund som tissede op af monumentet, eller nogle mennesker som sad og spiste frokost midt i det hele, var der grafitti? – og i så fald hvordan havde du det hermed? Blev du forarget, var du ligeglad?

Et monument peger enten tilbage i tiden. Noget som allerede er forgået og afsluttet. Har denne tidsangivelse noget med din drøm at gøre. Et monument kan også pege fremad i tiden. Så er det endnu ikke bygget andet end inde i dit hoved og det tyder så på at der er noget du gerne vil ud med. Noget du gerne vil have manifisteret. Dette være sig dit eget eftermæle, eller en mening, en overbevisning.

Se også: Afdøde | Gravsten | Ruin | Statue

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.