Drømmesymbol Skov

Skoven er det fristed mange mennesker bruger når de skal slappe af, have frisk luft. Det er også i skoven at alle vores dyr lever, små som større. Drømmen indikerer dog en form for usikkerhed og måske forhindringer. Hvis du farer vild i skoven, betyder det også at du i dit vågne liv er på vildspor omkring en side i dig selv. Drømmen indikerer også, at du søger et gennembrud i dit livsforløb, du er klar til at ændre nogle sider af dig selv, således at du kan føle dig hel og i harmoni.

Træerne i skoven repræsenterer i kraft af deres skønhed, majestætisk holdning, og de gamle træers høje alder, din dybeste ubevidsthed i dit inderste væsen, modenhed og prykologisk vækst, som du bør gå på opdagelse i. Hvis du er mand, der drømmer om at du fælder træerne, symboliserer dette en seksuel bibetydning, mens hvis du er kvinde, indikerer drømmen at der er en mand du har lyst til at “skære ned”. Tænk på ordsproget: man saver den gren, man selv sidder på, over” Er det det du gør? Læg mærke til årstiden og lyset i skoven. På hvilket tidspunkt af døgnet befandt du dig i skoven, og var der nogen med dig. Kravlede du i træerne, kan det tyde på en legende side af dig, og dit ubevidste vil da opfordre dig til at leve et lidt mere legende liv, at udfolde dig legende.

I eventyr foregår der altid ting og spændende sager i skoven. Det er her feer, trolde, alfer og andre mytologiske væsener bor. Tænk drømmen igennem og forsøg at svare på ovenstående spørgsmål. Tænk også om du eventuelt har “dit eget træ” i en skov, hvor du søger hen når du har brug for at tænke, meditere eller græde ud.
Husk også dine følelser og din sindstilstand da du vågnede.

Se også: Grankogler  Skov | Skovtur |  Årstider 

Se også: Blade / Daggry / Eventyr / Falde, at / Grave / Heks / Hule / Klatre / Paradis / Planter & træer

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.