Drømmesymbol Svastika

dreams-hagekors

I omkring 5500 år har hinduernes hellige symbol været svastika, korset, som Hitler stjal og gjorde til symbol for nazismen. Hagekorset er forbudt i Tyskland og Eu har planer om at gennemføre en lov, der forbyder brugen af tegnet i samtlige EUs medlemslande. Det har af indlysende årsager fået de hinduer, der lever i Europa, til at protestere, for i de 5.000 år, da svastikakorset har været deres religiøse symbol, har det betydet det modsatte af det, Hitler gjorde det til.

I hinduismen er svastika et symbol på det gode og på fred. Hitlers hagekors betyder tværtimod ulykke, hvad nazisterne til fulde demonstrerede, da de spejlvendte det og gjorde det til symbol på deres voldsregime og på Holocaust. Det er ikke vanskeligt at forstå og acceptere især jødernes afsky for Hitlers hagekors. At Tyskland og andre europæiske lande ser med betænkelighed på nynazistiske gruppers brug af Hitlertidens symboler er lige så begribeligt.

Men det nynazistiske problem løses ikke ved en lov, der gør det umuligt for hinduerne fortsat at bruge den oprindelige udgave af korset. Hinduernes fredelige udgave af korset bør naturligvis ikke forbydes, blot fordi Hitler skabte en spejlvendt parodi på det eller i den naive tro, at man på denne måde kan sætte en stopper for nynazismen.

Optræder der i din drøm et svastika symbol, eller det spejlvendte hagekors, er tolkningen meget afhængig af om du er bekendt med symbolets oprindelige betydning og hvad du i øvrigt forbinder hermed.

Se også: Symboler

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.