Drømmesymbol Symbol

Det er meget almindelig at symboler optræder i vores drømme – Hagekorset, Korset, etc. – Men betydningen af disse er ikke entydig. Faktisk kan drømmerens opfattelse af symbolet være helt forkert ift. historiske og faktuelle data, men det, som drømmeren forbinder med det pågældende symbol er virkeligheden for drømmeren. Det er sådan han, eller hun, opfatter symbolet og derfor er det også udgangspunktet for tolkningen. At postulere at et bestemt symbol betyder det samme uanset hvem der drømmer herom er for unuanceret.

Fx symbolet for medicin, lægekunsten. Dette er egentlig Eskulapstaven (græsk; Asklepios, latin; Aesculapius, eng; Rod of Asclepius, gammel dansk; Æskulapstav) , der består af en stang sammenflettet af en slange. Slangen er knyttet til lægeguden, fordi slangen ved at skifte ham genvandt sin ungdom. I de græske templer tilegnet lægeguden Asklepios, var der ofte hellige slanger, som helbredte de syge ved at slikke på dem.

Desuden har staven en tydelig bibelsk allusion, idet en kobberslange på en stang ifølge 4. Mosebog 21,8 kunne redde israelitterne fra at dø af slangebid – Citat; Herren sagde til Moses: Lav en slange og sæt den på en stang! Enhver, der er blevet bidt, og som ser på den, skal beholde livet.

Dette symbol forveksles ofte med Hermes vingede stav, Hermesstav (eng; Caduceus), der består af en stok, der øverst er forsynet med en vinget solskive og to slanger, der snor sig om kraftstaven. Hermes var handelens, købmændenes og tyvenes gud i græsk mytolog og denne stok er således ikke symbol på medicin, lægekunsten. Og for at gøre forvirringen større så benyttes undertiden en kop med en slange, der snor sig også ofte som symbol på medicin, lægevidenskab, apotek, et sted man kan få medicinsk behandling. Dette symbol har mere berettigelse da koppen tilhøre Hygieia, den græske gudinde for sundhed og datter af Asklepios, guden for lægevidenskab.

Den vigtige pointe ift drømmetydning er at det, som drømmeren forbinder med det pågældende symbol er virkeligheden for drømmeren. Og det er herudfra at drømmeanalysen foretages.

Se også: Kors | Svastika

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.