Drømmesymbol Værktøjer og redskaber

Drømme hvor værktøj forekommer som primært symbol, kan henvise til at du er praktisk anlagt for tiden, og gerne vil have orden på nogle praktiske sager. Men det er vigtigt at finde ud af hvilke værktøjer der er tale om. Forsøg at konkretiser hvilket værktøj der var tale om, og find også andre symboler i drømmen; hvad brugte du værktøjet til? Havde du værktøjet samlet i en kasse? Var der andre der brugte værktøjet? Var du god til at bruge værktøjet, redskabet? Var det skarpt; skar du dig på redskabet? Gik det i stykker mellem hænderne på dig? Læg også mærke til dine følelser omkring drømmen, da du vågnede.

Generelt kan siges at drømmesymbolerne, der kan samles under betegnelsen værktøj, typisk har noget at gøre med magt, kontrol, at bygge noget op, at rive noget ned, samt ikke mindst seksualitet. De redskaber vi bruger i hverdagen er en slags forlængede arme og vigtige for os. Hvis du ikke kan få noget seksuelt til at passe ind i drømmen, kunne du prøve at se redskabet, værktøjet, ud fra denne synsvinkel.

Drømme om at være omgivet af megen værktøj, i et værksted eksempelvis, er som oftest positive. De indikere at der er en masse viden, erfaring, redskaber etc. til din rådighed. Kast dig ud i det, benyt disse muligheder. Hvis du i drømmen ikke kunne finde ud af, eller var bange for, at bruge noget værktøj, betyder det måske at du mangler selvtillid. Kig nærmere på værktøjets betydning og tænk over hvorfor drømmen fortæller dig at det halter på dette område i dit liv. Ligeledes, hvis der mangler noget værktøj. Dette kan være en indikation at der er noget galt i det område af dit liv som værktøjet er et symbol på.

Redskaber man benytter til at spise – gaffel, ske, kniv, etc. –

Redskaber man benytter til havearbejde

Var der fint adgang til fx. vand, redskaber, eller manglede der noget. Fx en stige så noget kunne nås, eller en trillebør så noget kunne køres væk?

Se også: Boremaskine / Bulldozer / Cement / Hammer / Høvl / Lim / Måleværktøj / Nedbrydning / Nedrivning / Reparation / Restaurere / Sav / Skruetrækker / Stemmejern / Stige | Støvsuger |  Trykluftbor / Vaterpas / Økse

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.