Drømmesymbol Angribe

drom-vindmoellerAt være jaget, besat, plaget af noget i drømme, som du ønsker at flygte fra eller undslippe, er et stærkt og arketypisk drømmesymbol. Da det er dig selv der konstruerer drømmen, må der være en konflikt mellem det som drømmeren er bange for og alligevel længes efter.

Din underbevidsthed forsøger måske at fortælle dig, at du for tiden bør være på vagt for angreb udefra, eller netop fra dig selv. Er du selvfordømmende for tiden? Læg mærke til hvor det var og prøv at undgå det område. Klarer du at afværge angrebet vil du komme til også at klare angrebet når (hvis) det sker. Hvis derimod du angriber nogen er det en advarsel om at dit dårlige humør eller temperament kan komme til at skade nogen. Dette behøver ikke nødvendigvis at være fysisk.

At bliver forfulgt af en af det modsatte køn: En kærlighed som plager dig, men som i det mindste spiller en rolle i dit indre liv, kan udtrykke en længsel efter at være tilbedt, eftertragtet, elsket. At drømme om at blive angrebet eller forfulgt af en af det modsatte køn kan naturligvis også betyde, at du i din vågne i live har oplevet megen smerte med det modsatte køn, hvilket igen vil skabe en form for undertrykt panik / traume, som i en drøm kommer meget stærkere til udtryk.

At blive jaget af fjendtlige dyr: Måske forsøger du at undslippe sine egne dyriske instinkter. Det eller den som forfølger dig, kan repræsentere en fiks ide, en skam etc. som du ikke føler dig i stand til at befri dig for. Og følelsen af at være forfulgt er måske i virkeligheden helt ubegrundet.

Se også: Forfulgt | Krig | Overfald | Raseri | Skænderi | Slagsmål | Vrede

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.