Drømmesymbol Båd

dreams-boat-1Begrebet både er ikke entydigt og spænder fra helt små fartøjer f.eks. robåd, jolle, til store fartøjer som fx en fiskebåd og en færge. Kort sagt har det betydning for drømmetydningen hvilken slags båd du drømt om.

Dernæst har det betydning hvor du selv er placeret i forhold til båden. Er du kaptajnen ved roret der afstikker kursen, er du passager, måske blind passager? Ligeledes har det betydning hvor båden er på vej hen og om dette foregår i kontrolleret støt tempo, eller om havet er farefyldt. Er destinationen noget du ser frem til med forventning og glæde, eller er båden på vej ud over et vandfald?

Generelt kan siges at både har noget at gøre med vand, at være på vej fra et sted til et andet. Da vand i drømme repræsentere underbevidstheden og følelser er det ligeledes vigtigt at kigge på hvad båden sejler på. Er det havet, en flod, med strømmen, mod strømmen, etc.

Drømmen kan have noget at gøre med hvordan du føler dit fundament i livet er og hvor du er på vej hen. Se her på om du sejler med nogle og hvordan situationen på båden er. Er der for eksempel hul i båden og hvordan oplever du det? Siden både for det meste befinder sig i vandet se da også på hvordan du har det følelsesmæssigt. Er du under følelsesmæssigt pres eller flyder alt som det skal – med strømmen?

Se også: TømmerflådeSejlbåd | Sejl | Skib | Yacht | TransportmidlerBølger | Drive, at drive med | Fiske | Kahyt | Mast | Sømand | Søsætning

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.