Drømmesymbol Skib

Skibet er det transportmiddel man fra tidernes morgen har brugt for at komme i kontakt med andre f.eks. over kontinenter eller imellem øer. Derfor bliver skibet symbol på at forene “løsrevne” sider eller aspekter af sit ubevidste materiale. Havet er ligeledes symbol på det ubevidste og skibe bliver derfor også symboler på at påbegynde rejsen ind i det ubevidste, altså sin ukendte indre virkeligheder.

Der er gevaldig forskel på tydningen af din drøm alt efter om du befandt dig på en tømmerflåde eller en yacht. Om du var kaptajnen eller blind passager. Om havet var smukt og spejlblankt mens du stille drev mod solopgangen, eller det var en mørk og stormfuld nat på et frådende hav. – Se de enkelte skibstyper for nærmere forklaring og tolkning.

Se også: Blind passager / Båd / Mast / Reb og tovværk / Sejlbåd / Skibbrud / Transportmidler / Tømmerflåde / Undervandsbåd / Yacht

Se også: Bølger | Drukne | Fisk | Følelser | Skib | Strand | Tsunami | Vand | Flod | Vandfald

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.