Drømmesymbol Følelser

Dine følelser i en drøm er meget meget meget! vigtige. De fortæller om hvorledes du oplever den pågældende situation, det pågældende drømmesymbol. Drømmetydning tager altid udgangspunkt i drømmerens subjektive personlige opfattelse. Din mening, tanker omkring, følelser overfor det du oplever, er vigtigere end andres meninger. Både Sigmund Freud og Gustav Jung – drømmetydningens fædre – lavede talrige optegnelser om hvad de enkelte drømmesymboler betyder, men de understregede også ofte at drømmetydning bør tage sit udgangspunkt i drømmerens subjektive personlige opfattelse.

Når vi drømmer om et fx et bestemt land, er det afgørende for tydningen hvad drømmeren har af særlige associationer og følelser forbundet med det pågældende land. Afgørende er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om. Når du således i en drøm har følelser som sorg, ensomhed, glæde, flovhed, beundring, kærlighed etc – stammer disse følelser fra dine helt egne opfattelser af det, som der drømmes om. Disse følelser kan være i overensstemmelse med de gængse almindelige opfattelser – eller de kan være mere eller mindre i modvind overfor sociale normer, politisk korrekthed, dine venners opfattelser etc.

Dine drømme vil dig altid godt! Der ligger altid et positivt budskab i dine drømme. Vær derfor oprigtig overfor dig selv omkring de følelser som du har i dine drømme. Tag altid udgangspunkt i hvad du helt ærligt inderst inde tænker og føler. Dine drømmer åbner op for din intuition, dine inderste tanker, følelser og fornemmelser. Disse er langt vigtigere for tolkningen end hvad man almindeligvis forbinder med de enkelte drømmesymboler.

Se også: Drøm i drømmen | Duel | Eksamen | Eskapisme | Forhindring | Barriere | Følelser | Impotent | Sindstilstande | Fiasko  Ensomhed / Flovhed / Forelskelse / Fristelse / Ris og ros (Anerkendelse og kritik Generthed  | Latter | Mobning | Skyldfølelse | Humor

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.