Drømmesymbol Badehus

drom-badehusI det gamle Rom var de offentlige bade sociale samlingspunkter og ramme om foredrag, koncerter og oplæsninger. De gamle romerske bade var stedet hvor man mødtes, konspirerede, lagde planer og diskuterede forretninger. Her blev politiske og sociale forskelle ophævet, og man kunne mødes mere frit end normerne udenfor tillod og billigede. Har din drøm noget med dette at gøre?

Et badehus er ofte forbundet med seksualitet, hemmeligheder i forbindelse med seksualitet. Det er i badehuset vi klæder om til at gå i vandet, her er vi nøgne overfor hinanden. I barndommen var badehuset også et tegn på “lystens hule”. Måske referencen til sex har noget med din drøm at gøre?

Måske dit badehus i drømmen ikke er et større badeanlæg, med statuer og springvand, men blot et hyggeligt gammelt lille træskur ved havet som bruges til omklædning.  Billedet af gamle badehuse der står langs med stranden, klitterne og lyser op i sandet, er et stærkt billede på en længsel efter de følelser som var i de frie ubekymrede perioder i dit liv. Badehuse er også typisk familieejede og går i arv gennem generationer, hvorfor drømmen kan pege på forhold omkring arv, at være begunstiget eller det modsatte i arvespørgsmål.

Badehuse forbindes også typisk med sommerferie, altså et tidspunkt i dit liv. Er der sket noget i sommerferien – den seneste, eller tidligere – som har reference til en problematik du har i dit nuværende liv? Et badehus er også et tegn på renselse og godt helbred – eller et ønske herom! Læg mærke til om du hvor du befinder dig i forhold til badehuset, står du og kigger på, eller er du derinde. Det har også betydning for tolkningen om du er alene, eller der er andre.

Se også: Arv | Bad | Ferie | Havet | Hytte | Nøgen | Renlighed | Sauna | Sex

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.