Drømmesymbol Barn

drom-maske5-barnDrømme om børn eller selv være et barn  vil ofte repræsentere dig selv eller en mindre moden side i dig. Kig på hvordan du tog dig af barnet? Og tænk på barnets alder. Hvilken rolle spillede barnet i drømmen? Drømme om børn refererer tit til vores eget indre barn, så hvis dit barn i drømmen var sygt, kan det tyde på at du er i en fase i dit liv hvor du selv har brug for omsorg, eller simpelt hen bare har brug for at “være den lille”.

Hvis barnet i drømmen var glad og legede, var spontan og naturlig, opfordrer drømmen dig muligvis til at udvise disse sider mere hos dig selv i dig vågne liv, så tag en vurdering på om du måske er for alvorlig og ansvarfuld i dit vågne liv.

Barnet kan også repræsentere svagheder, ting du ikke kan opnå ved egen hjælp, og derfor har brug for at søge hjælp hos andre. Du må se på alle aspekter i drømmen for at få en fuldkommen tolkning af sådan et drømmesymbol. Det er vigtigt at se på, hvordan barnet har det i din drøm. Barnet kan repræsentere dit eget indre barn, så tænk på om du har brug for at give dig selv omsorg.

Drømmen kan også repræsentere en umoden side af din personlighed. Plejede og passede du barnet? Skældte du det ud? Fik det lov at udvikle sig? Men barnet kan også symbolisere en ny side i dig selv, en ny tanke eller en ny ide. Hvis du gerne vil have et barn, kan dette være en ønskeopfyldende drøm.

Se også: Baby | Barndom | Familie | Fødsel | Legetøj |  Livmoder | Børnetøj | Børneværelse

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.