Drømmesymbol Budbringer

drom-HermesEn budbringer er person eller andet levende væsen der overbringer meddelelser fra én part til en anden. I den græske mytologi fungerede den græske gud Hermes som budbringer fra guderne til menneskene med kryptiske budskaber, som han selv måtte udlægge, hvilket har givet navn til hermeneutikken – den proces som tekstfortolkeren har når der skal tolkes, udlægges en tekst, hvis mening ikke ligger fast.

I nordisk mytologi er ravnene Hugin og Munin, Odins budbringere, hver morgen ved daggry sender han dem ud for at samle nyt fra hele verden.

Drøm om en budbringer kunne pege på hvordan du samler information, holder dig orienteret. Beror du dig på kilder som er for entydige og burde være mere alsidig i indsamling af informationer før du træffer dine beslutninger?

En berømt budbringer har givet navn til ordet og begrebet maratonløb. I år 490 f.Kr. gjorde en persisk invasionsflåde med 20.000 krigere landgang ved Maraton, en kystnær slette ca. 40 km nord for Athen. Athens talmæssigt underlegne hær rykkede imod perserne og fordrev dem. Efter sejren blev en budbringer sendt fra slagmarken til Athen med sejrsbudskabet. Han faldt død om efter at have afleveret sejrsbudskabet. Kunne det have noget at gøre med din drøm om budbringer – at du frygter at dø hvis du aflevere budskabet?

Se også: Telegram | Brev | Postbud | Postkort | Guder | Engle

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.