Drømmesymbol Bus

dreams-busDette kan være en dagsrest, hvis du ofte benytter dig af busser. Men idet bussen er lang og kører med fart, er det også – i følge Freud – et fallossymbol, på lige fod med et tog, en tunnel og et tårn.

Måske henviser drømmen til din seksualitet – men disse drømme kan også betyde at du er klar til et fællesskab med andre, at dele projekter og følges med andre mennesker, f.eks. et holdarbejde, foreninger eller større grupper.

Da bussen har en chauffør, der bestemmer ruten og styrer bussen, betyder dette at du ikke skal tage ansvar, men overlade dette til andre. Når du i din drøm sidder i en bus kan det være et billede på, at du lever dit liv konformt, at du med andre ord “følger strømmen”, “gør hvad andre gør” etc. – og ikke følger din egen vej. Det var anderledes hvis du selv var buschauffør! Eller chauffør i din egen bil.

Hvor er bussen på vej hen? Er det et mål du glæder dig til og er du glad for dine medpassagere? Hvis bussen stødt bevæger sig igennem et smukt landskab, du så nogenlunde ved hvor i er på vej hen og du er okay med de andre passagere, er det et signal om hvorledes du lige nu bevæger dig fint igennem livet. Det modsatte er tilfældet hvis du ikke aner hvor i er på vej hen og dine medpassagere er enten mangelfulde eller du ikke har det okay med dem.

Se også: Bil | Køreplan | NavigereTransportmidler

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.