Drømmesymbol Cigar

dreams-cigar“Sometimes a cigar is just a cigar”. Skønt Sigmund Freud formentlig aldrig har sagt dette, tilskrives han ofte dette berømte citat. Historien der ofte fortælles er at Dr. Freud var så afhængig af rygning, at han blev irriteret på folk som ikke røg. Dette fik Freuds tilhængere til at sætte spørgsmålstegn ved betydningen af Freuds høje cigarføring, hvortil Freud skulle have svaret “Undertiden er en cigar blot en cigar”.

Det ligger dog fast at cigar og cigaretter undertiden benyttes som tilslørede symboler for manden penis. Reklamer benytter fx at placere aflange objekter foran foran mandens underliv, i nærheden af en kvindes underliv, eller ved hendes mund. Det sidste skulle give et ubevidst billede af et blowjob.

Anses en cigar som et fallossymbol kommer der hurtig sjove billeder frem. Når kvinden ryger en cigar er betydningen således meget klar, men oftest ser vi jo mænd, magtfulde mænd, udstyret med en cigar i munden. De skulle således rende rundt med deres egen penis i munden, hvilket der hurtigt kan komme sjove fortolkninger ud af.

Som ved alle drømmesymboler så tolkes din drøm om en cigar først og fremmest ud fra hvad du forbinder med en cigar – detektiv Columbo der meget tit rendte rundt med en cigarstump, din farmor som røg cigarer, Cuba hvor der traditionelt fremstilles verdens bedste cigar, nytårsaften, andet?

Se også: Cigaretter | Fallos | Rygning | Røg | Sigmund Freud

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.