Drømmesymbol Due

drom-dyr-dueDuen er symbol på fred. Fredsduen. Det er også et religiøst symbol i forbindelse med Noas ark, men samtidig repræsenterer duen også tryllenumre, hvor hvide duer bliver tryllet op af den høje hat. Hvad betyder duer for dig?  Duen kan flyve – så her er måske også tale om en frihedslængsel. Binder du dig selv for stramt for tiden?

Duer forbindes, især hvis de er hvide, med kærlighed, så drømmen kan også henvise dig til at se på dit kærlighedsliv, men det kan også være en ønskeopfyldende drøm på flere planer. Måske ønsker du mere fred i verden? Den indre fred? Mere kærlighed i dit liv? og mere frihed? Tænk nøje over dit forhold til fugle og til duen som symbol, og mærk dine følelser da du vågnede. Due, der optræder i drømme er ofte et stærkt og smukt symbol som fortjener fordybelse i tolkningen.

Duer kan dog også anses som skadedyr, der plager os når vi spiser på en bænk og overskider statuer. Tolkning af drømmesymbolet due er, som alle de andre drømmesymboler, afhængig af dine relationer og følelser forbundet med duer.

Se også: Dyr | Eventyr | Farver | Flyve | Fugle

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.