Drømmesymbol Flyve

dreams-flyve

Et ønske om at undslippe jordens tiltrækning. En “flugt” fra hverdagens trummerum med al dens kedlige ansvar og derfor ofte en “flugt” ind i dagdrømmens og fantasiens rige. Længsel efter frihed kan være mere åndelig baseret: hæve sig mod det himmelske; en længsel efter udødelighed. Drømmen kan også være en forvandlingsdrøm, hvis du drømte at du blev til en fri fugl, der svævede på himlen og fløj hvorhen den havde lyst.

På det praktiske plan ønsker du måske at hæve sig over og overvinde vanskeligheder, at hæve dig op over livets afstukne mønstre, eller hæve dig op over andre mennesker, at overgå eller ligefrem dominere andre; eller blot forsøge at kompensere for en mindreværdsfølelse.

At flyve alene, især langt over andre mennesker, betegner mest sandsynligt ambition; at flyve sammen med venner angiver sandsynligvis ønsket om at undslippe hverdagens trummerum. Måske er drøm om at flyve tegn på, at du ofte “flyver væk” fra problemerne. Undgår faretruende situationer. I så fald er grunden til at drømmen bliver ved, fordi du bliver ved med at undgå fare og konflikter.

Normalt er flyvning noget med at være højt oppe. Højt at flyve, dybt at falde. Altså undertiden noget med manglende jordforbindelse eller praktisk sans, realitetssans. Det kan også være tegn på, at du er kommet for højt op med et eller andet. Om du selv har anbragt dig på piedestalen, eller om andre sætter dig højere, end du synes du hører til, kan måske være interessant at kigge nærmere på.

At glide hen over jordens overflade, bevægende sig i hop og spring: Holde et øje med virkeligheden, aldrig helt miste kontakten. Du må se på de andre symboler i drømmen og se på dit vågne liv, om her er noget der skal laves om. Har du for travlt. Føler du dig presset af andre, og trænger til frihed. Se også på dine følelser når du vågner. Var det dejligt? Frygtsomt? Når vi drømmer at vi flyver, enten selv eller med fly, er vi generelt i kontakt med mere højtflyvende ideer og planer.

Se også: Baglæns | Falde, at | Flugt | Forfulgt | Gå,  at | Krampe | Køre | Løbe. at,  | Transportmidler | Kropsbevægelser | Faldskærm | Flyve | Springe | Balancere | Fugle

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.