Drømmesymbol Fugle

dreams-fugle-1

Fugle er kendetegnet ved at de bevæger sig i luftelementet. Dette element er forbundet til aspekter af frihed, uafhængighed og overblik.

Fugle kan flyve, og er fri af de normale jordbunde begrænsninger os mennesker må acceptere. Derfor kan fugledrømme – ligesom drømme hvori vi selv kan flyve – ses som et billede på vores evne til at gøre os fri af de begrænsninger vi måtte føle – begrænsninger skabt af os selv eller andre. Fugledrømmen kan derfor også være et billede på et ønske om at være mere fri – fri som fuglen. Dette bliver meget tydeligt, hvis du drømmer om fugle i bur – hvordan eller hvor i dit liv er du lige nu spærret inde? Repræsenterer de indespærrede fugle sider af dig selv som du ikke lader udfolde sig i dit liv?

Fugle i flok repræsentere en gruppe eller en retning. Spørgsmålet er så om du er enig med denne gruppe og deres retning. Er det trækfugle på vej sydpå kan fugleflokken repræsentere en længsel efter varmere himmelstrøg, men almindeligvis repræsentere en flok fugle mere et standpunkt, en overbevisning, et team. Sidder der således en flok krager og skuler ondt ned på dig i din drøm, repræsentere de en gruppe som du er på kant med. Måske dine medarbejdere, måske din kærestes venner!

Som ved alle drømmesymboler afhænger tolkning af din drøm om fugle dog først og fremmest af hvad du forbinder med den pågældende fugl. Har en måge snuppet din kæreste is ud af hånden og halvvejs ødelagt jeres ferietur, så er det denne retning tolkningen skal have. Er tankerne omkring en kanariefugl du havde som barn, så er det denne retning at tolkningen skal have, etc.

Fugle på træk – En længsel. Fugl, der spiser – Du er sulten efter noget. Skræmmende fugleflok – En gruppe udgør en trussel for dig. En kæmpe fugl langt væk – Hvis der var tale om en mægtig fugl, en ørn f.eks., kan det handle om overblik, at se tingene lidt fra oven.

Se også: Dyr | Flyve | Falk | Vinger | Ørn | KondorUgle | Albatros | Fuglen Fønix | Himmel

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.