Drømmesymbol Ørn

dreams-dyr-eagleØrnen er først og fremmest en del af fuglegruppen. Specifikt forbindes ørnen med at have et stort overblik og et meget skarpt syn, som er i stand til at se meget små ting på stor afstand i meget stor højde. De oprindelige indianere anså af disse grunde, ørnen for at være hellig fordi disse prægtige væsener ansås for at kunne være kontakten mellem mennesker og Guder. Drømme hvori ørnen optræder, symboliserer derfor skarpsindighed, overblik og guddommelig kontakt.

Hvis du drømte at ørnen var død, kan det betyde at du er ved at miste overblikket, eller at du ikke er i kontakt med dine følelser og din kontakt til universets kraft har fået et knæk. Hvis ørnen flyver over dig, fuld af liv, antyder drømmen at du selv har en iboende styrke og kraft, et godt overblik og er skarpsindig. Drømmen vil i sådan et tilfælde oftest henvise til, at du bruger disse kvaliteter mere aktivt i dit vågne liv. Læg mærke til andre symboler og husk dine følelser da du vågnede.

En høg er en rovfugl, der minder en del om en ørn. Man kan dog betragte høgen som endnu mere vild og mere udholdende i sin jagt og med særligt skarpe øjne. Hvis du blev skræmt af en høg, en ørn eller en anden rovfugl, advarer drømmen dig måske mod et helt overraskende angreb fra uventet side, som dit ubevidste har opdaget.

Se også: Dyr | Flyve | Falk | Vinger | Kondor| Høg | Ugle | Fugle 

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.