Drømmesymbol Kondor

dreams-kondorKondoren er en stor, ådselædende fugl med gråt, fjerløst hoved og sort krop med hvide partier ved halsen og på vingerne, der har et vingefang på op til 3,2 m yngler i Andesbjergene og er verdens største nulevende flyvende fugl; tilhører familien Cathartidae (vestgribbe). Kondoren er en betydende fugl for mange indianske folk, og den spiller en vigtig rolle i adskillige indianske traditionelle myter. I inkaernes religion er kontoren dét dyr der lever i oververdenen og dén, der kender jorden bedst. Derfor dyrkes kondor som helligt symbol af inkaerne.

Kondoren er et prægtigt syn når den svæver hen over himlen, men kondor har oftest slet ikke den samme positive symbolik tilknyttet som fx ørnen. Kondoren er ådselædende, altså en grib, og vi har oftest helt andre associationer forbundet med gribbe. Det er dyret som svæver over os når vi udmattede flakker rundt. Den venter bare på at vi skal dø så den kan æde os. Altså en fugl der almindeligvis i drømmetydning forbindes med døden, nederlag, og udmattelse.

Bemærk iøvrigt forskellen mellem at drømme om en fugl som et symbol – altså en hvilken som helst fugl – og så at drømme om en bestemt fugl, en bestemt type, fx. en kondor. Det har altid en betydning når vi husker noget bestemt fra vores drøm. Hvis du specifikt husker at der var en kondor med i din drøm, skal du i tydningen af din drøm, mere skelne til hvad du forbinder med dette dyr, fremfor hvad man i almindelighed forbinder med fugle i drømme.

Se også: Dyr | Flyve | Falk | Vinger | Ørn | Høg | Ugle | Fugle 

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.