Drømmesymbol Høg

dreams-dur-hogI drømmetydning skelnes almindeligvis ikke mellem forskellige fugletyper. I drømme er fugle en samlet betegnelse, og der skelnes ikke mellem fx en høg og en ørn. De måder man traditionelt og formelt klassificere fugle i forskellige familier og arter benytter man ikke i drømmetydning.

Når man alligevel beskæftiger sig med hvad for en type fugl, der optrådte i drømmen er det for at spore drømmeren ind på hvilke associationer der forbindes med fuglen. Hvad det var som fuglen symboliserede i drømmen. En høg er kendetegnet ved at have spidse, krumme kløer, et skarpt, krumt overnæb og et veludviklet syn. De lever som regel af rov, hvor deres byttedyr fanges ved overraskelsesangreb. Tæer og kløer er lange og bruges til at gribe om byttets krop. En høg kan kredse længe over sit territorium for at udse sig et muligt byttedyr.

Sådanne kendetegn kan spore drømmeren ind på betydningen når en høg optræder i drømme, men det er vigtigt at være opmærksom på at alle de kendetegn og karakteristika, der forbindes med de enkelte fugle og rovfugle ikke automatisk kan bruges til at konstatere, at så skal fx en høg forbindes hermed. Det er altid drømmerens opfattelse af drømmesymbolet som har størst betydning. Drømmer du om en høg kan forbindelsen lige så vel være at du engang har set en udstoppet rovfugl i en jagthytte, på et museum eller andetsteds og det er dette sted, som din underbevidsthed forsøger at spore dig ind på.

Almindelige tolkninger omkring en høg er fx: at høgen symboliserer skarpsindighed og overblik. Hvis du drømte at høgen var død, kan det betyde at du er ved at miste overblikket, eller at du ikke er i kontakt med dine følelser og din kontakt til universets kraft har fået et knæk. Hvis høgen flyver over dig, fuld af liv, antyder drømmen at du selv har en iboende styrke og kraft, et godt overblik og er skarpsindig. Drømmen vil i sådan et tilfælde oftest henvise til, at du bruger disse kvaliteter mere aktivt i dit vågne liv. Hvis du blev skrmt af en høg, en ørn eller en anden rovfugl, advarer drømmen dig måske mod et helt overraskende angreb fra uventet side, som dit ubevidste har opdaget.

Se også: Dyr | Flyve | Falk | Vinger | Ørn | Ugle | Fugle 

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.